Gyermeknap: ingyenes múzeumlátogatások és kreatív műhely várja a gyerekeket

Vasárnap, a gyermeknapon 18 éves korig ingyenesen látogathatók a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításai, a Design Terminálban pedig a Mini Terminál kreatív műhelye biciklis termékek készítésére várja a gyerekeket.

A múzeumokban a 8-13 éves korosztály tagjai számára tárlatvezetést is szerveznek: a Magyar Nemzeti Galériában délelőtt Nyári színek és fények címmel kalauzolják a fiatalokat, a Szépművészeti Múzeumban pedig délután a Varázslatos lények című programra várják őket – olvasható a múzeumok közleményében.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a tárlatvezetéseken a résztvevők létszáma műtárgybiztonsági okokból korlátozott, így a részvételt érkezési sorrendben tuják biztosítani a kiállítóhelyek.

A Design Terminál kreatív műhelye, a Mini Terminál a kisiskolás korosztályt biciklis programmal várja vasárnap délelőtt az Erzsébet téren. Itt a gyerekek divatos, vázra szerelhető táskákat, fényvisszaverő kitűzőket, bicikliékszereket, nadrágvédőket tervezhetnek és készíthetnek.

A műhelymunka során megismerkednek az alapvető biciklis közlekedési szabályokkal és kultúrával, valamint a biztonságos bringázás kellékeivel is – olvasható a Design Terminál MTI-hez eljuttatott ajánlójában. (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük