Gyarmati Vigasságok három napon át

gyarmati vigassagokGalambkiállítás, csikósbemutató és vadételfőző-verseny egyaránt szerepel a péntektől vasárnapig tartó 11. Gyarmati Vigasságok programján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

Az Erdőhát központjának tekintett szatmári kisvárosban a gyarmat utónévvel rendelkező települések adnak egymásnak randevút, bemutatva múltjukat és jelenüket. A város központjában lévő park a hétvégére jurtákkal és azokban serénykedő kézművesekkel telik meg, akik a honfoglalás korának hangulatát és ízeit idézik a látogatók elé.

A rendezvény péntek este amatőr zenekarok fellépésével kezdődik, majd szombat reggel nyolc órakor a szokásos lovas ébresztővel keltik fel Fehérgyarmat lakosságát. Délelőtt kezdődik meg a vadásztársaságok vadételfőző-versenye, valamint megnyílik a galamb- és kisállat-kiállítás, majd a helyi iskolások, néptáncegyüttesek lépnek színpadra. Az ünnepélyes megnyitót késő délután tartják, a nap hátralévő részében pedig motoros és könyvbemutatókkal, szőtteskiállítással, gyerekeknek szóló ügyességi versenyekkel és zenei fellépőkkel várják a közönséget.

fehergyarmati oldalvagany 2013

Vasárnap népi ételeket főznek a csapatok, ezt követően színházi és zenei előadások tekinthetőek meg. A programban harci bemutatók és lovas birkózás is szerepel, a képzőművészet iránt érdeklődők pedig kerámiakiállítás megnyitóján vehetnek részt.

Mindhárom napon lovas betyár és csikós bemutatókat, kirakodóvásárt, játszóházat, vásári bábjátékokat egyaránt rendeznek, a lovas udvarban pedig a hagyományőrző íjászok mutatják be tudományukat a közönségnek.

Részletes programok:

gyarmati vigassagok 2013 program

mti / fehergyarmat.hu