Gitárfesztivál egy héten át Balatonfüreden

gitárfesztiválGiampaolo Bandini gitár-, és Cesare Chiacchiaretta bandoneon  művész tüzes argentin estjével vette kezdetét az egy héten át zajló Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál.

Ezúttal is a klasszikus és kortárs gitárzene legjobbjai adnak koncerteket a városban, minden napra jut egy-egy zenei csemege.

Nyolcadik alkalommal várja a zene  szerelmeseit a Gitárfesztivál. A június 29-ig tartó rendezvénysorozaton idén is a hazai és a nemzetközi gitárélet krémjét, valamint a legígéretesebb fiatal művészeit lehet hallani. Koncertek minden nap.

Az egyhetes rendezvény alatt  fellép többek közt a belorusz Duo La Corda gitár és mandolin duója, a  belorusz Jan Skryhan gitárművész. Bemutatkozik két fiatal versenygyőztes  gitárművész, a szlovák Karol Samuelcik és a magyar Seres Borbála. Újra  fellép a két éve óriási sikerrel debütáló brazil gitár és ritmus fenomén Celso Machado, valamint a szintén brazil Poetrio Brasilis fuvola-gitár-cselló triója. Az argentin, brazil és klasszikus zene mellett egy spanyol flamenco csapat Gitanerias című műsora zárja majd a fesztivált. Az esti koncertek helyszíne az Anna Grand  Hotel Díszterme, a flamenco est pedig a Balaton Szabadidő Központban lesz. Program

A koncertek mellett június 24.- 27. között Országos Klasszikus Gitár Tehetségkutató Verseny zajlik négy szóló- és két kamara kategóriában, melyre a rendezvény szervezői és versenyzői ingyenes belépési lehetőséggel várják a közönséget. A verseny helyszíne: a  Ferencsik János Zeneiskola koncertterme. A felnőttek korcsoportjának döntője és a díjkiosztás gálakoncerttel június 27.-én 19:00 órakor az  Anna Grand Hotel dísztermében lesz.

Az esti koncertek jegyet a helyszíneken lehet vásárolni. Belépőjegyek ára 1500 forint, a Flamenco Estre 2500 forint. (ÖS)