Formula 1 Magyar Nagydíj július végén

Július végén ismét hazánkba látogat a Száguldó Cirkusz. A futam már huszonkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Hungaroringen.

A pályát 1985-ben kezdték építeni, kifejezetten Bernie Ecclestone-nak, azaz a Formula-1 irányítójának megbízására. A munkálatok 1986-ra befejeződtek, majd az avatás után nem sokkal már a világ legjobb pilótái köröztek az aszfalton.

Érdekesség, hogy a Magyar Nagydíj volt az első Formula-1-es futam, amely a keleti blokkban került megrendezésre. A pálya szűk szakaszai és éles kanyarjai rengeteg nehéz pillanatot okoztak a versenyzőknek és a versenymérnököknek egyaránt.

Az emlékezetes pillanatok közé tartozik például Massa balesete és Damon Hill eltűnése (azóta előkerült). Kesjár Csaba és Baumgartner Zsolt is a Magyar Nagydíjon ülhetett először hivatalos versenyzőként Formula-1-es autóba. 1995-ben egy japán pilóta, Inoue Takacsiho motorhiba miatt félreállt, majd úgy döntött, hogy maga kezdi el oltani az égő versenyautóját. Végül türelmetlensége kis híján súlyos balesetet okozott: az éppen kiérkező mentőautó elütötte. A pálya jelenlegi körrekordját Michael Schumacher állította fel 2002-ben 1:19.071-es idővel egy Formula-1-es autóval.

Összehasonlításképpen: egy átlagos sofőr egy átlagos utcai autóval 2:40 – 3:00 körüli eredményre képes… Vajon megdől idén a 12 éves körrekord? Képes lesz-e idén a pályacsúcs-tartó Ferrari, vagy az utóbbi négy év világbajnok csapata, a Red Bull Racing legyőzni a jelenleg első helyen álló Mercedest, amelynek pilótái az utóbbi 10 évben 7-szer nyertek Mogyoródon?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.