Egészségmegőrző programok az Egy Csepp Világnapon

egycseppDiabétesz-séta, egészségügyi szűrések, egészségpiac, cukorbetegek klubtalálkozója, szakmai programok, tanácsadás és Magyarország cukormentes tortájának kóstolója is várja a látogatókat november 17-én, 10-18 óra között a Syma Rendezvényközpontban, az Egy Csepp Világnap elnevezésű egészségnapon.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő programjának célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi szűrések fontosságára, és arra, hogy tudatos életvezetéssel számos betegség kialakulása megelőzhető. Az ingyenes családi nap programjában helyet kapnak szakmai tájékoztatók, szabadidős-, gyermek- és sportprogramok, valamint koncertek is.

A diabétesz világnap alkalmából több száz főt megmozgató diabétesz-sétát tartanak, a gyerekeknek lesz hangszersimogató és interaktív meseolvasás, akik pedig a helyszínen megméretik a vércukorszintjüket, megkóstolhatják Magyarország idei cukormentes tortáját is.

Az alapítvány első ízben szakmai programot is szervez cukorbetegeknek, illetve azoknak, akik többet szeretnének tudni a diabéteszről. Itt szó esik majd a lehetséges cukorhelyettesítőkről, egészséges táplálkozásról, a legfrissebb tudományos eredményekről, a cukorbetegség pszichés terheiről és a sportról is.

A nap folyamán színpadra lép Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és bemutatkozik a Black Time tánciskola a Quantum XXL közreműködésével, és az idei X-Faktor számos felfedezettje is. (MTI)