EFOTT: Edda, Karthago és P. Mobil a hallgatói bulin

Az Edda, a Karthago és a P. Mobil is fellép az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján júliusban Miskolctapolcán.

A közönség a fesztivál negyedik napján, július 18-án pénteken láthatja és hallhatja a három kultikus magyar rockzenekart, az Eddát, a Karthagót és a P. Mobilt, de ezen a napon játszik a Kalapács zenekar és Deák Bill Gyula is – közölték a szervezők. Érdekességként megemlítették, hogy mindhárom rockzenekar létezett harminc évvel korábban is, amikor az EFOTT helyszíne ugyanaz volt, mint most.

„Mindig kettős érzéssel lépek színpadra Miskolcon. Egyrészt otthon érzem magam, viszont a megfelelési kényszer sokkal erősebb bennem az otthoni közönség előtt. Nagyon várom, hogy az EFOTT-on léphessünk színpadra, a régi rajongók már gyermekeikkel érkeznek a koncertekre, így több generációs táborunk alakult ki” – mondta Pataky Attila, a Miskolcról indult, 1980 óta Edda Művek néven működő csapat frontembere.

A Karthago 1979-ben alakult, és idén első alkalommal kapott meghívást az EFOTT-ra.

„Harmincöt éve ugyanabban a felállásban játszunk, több mint 3200 koncerten vagyunk túl, és már a nyolcvanas évek nagy rockfesztiváljain főzenekar voltunk. Minden évben igyekszünk frissíteni műsorunkon, az elmaradhatatlan Karthago-sikerek mellett készülünk új dalokkal is” – jelentette ki Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője, gitárosa.

Az EFOTT-ot július 15. és 20. között rendezik meg a miskolci Egyetemvárosban és környékén, a szervezők korábban már bejelentették a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Beatrice, a Magashegyi Underground, valamint az Anna and the Barbies fellépését. Tavaly Zánkán tartották Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg; az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években rendszeresen mintegy 70 ezer látogató keresi fel a rendezvényt. (MTI)