Borszerda esték a Magyar Nemzeti Galériában

bortriatlonNégy borvidék mutatkozik be különböző tematikájú programok kíséretében a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda estéin július 10-től négy héten át.

A Budavári Palota panorámateraszán július 10-én két badacsonyi borászat mutatkozik be: a Folly arborétum és a Laposa birtok fehérborait kóstolhatják a látogatók.

Kulturális programokból sem lesz hiány: Paul Gauguin és Rippl-Rónai József művészetét Gimesy Péter művészettörténész mutatja be, az állandó gyűjteményben pedig Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos, majd Kőrösfői-Kriesch Aladár munkáiról szólnak tárlatvezetések.

A Nemzeti Táncszínház Budai László argentintangó-táncszínházának bemutatójával lép fel, az MNG Jazz színpadon pedig a Szűcs Gabi Trió lép fel.

Az este vendége a Magyar Konyha magazin aznap megjelenő különszámával, a Balaton-útikalauzzal, amely a Balaton körüli legjobb borospincéket is egybegyűjtötte.

Július 17-én a villányi borvidék mutatkozik be a Sauska pincészeten keresztül, a következő szerdán a soproni borvidéket és annak borait mutatja be Lukács Szabolcs sommelier, míg július 31-re a Pannonhalmi Apátsági Pincészetet hívta meg a Magyar Nemzeti Galéria.

A Borszerdákra a teljes árú jegy 3200, a kedvezményes belépő 2000 forintért vásárolható meg. (MTI)