Borban az igazság – Gasztrofesztivál Budapest utcáin

borban_az _igazsag.inddHat magyar borvidék mutatkozik be gasztronómiai és kulturális programok kíséretében Budapest hat terén, illetve utcájában a Borban az igazság elnevezésű gasztrofesztivál keretében péntektől vasárnapig.

A Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gasztro- és kulturális fesztivál során a Ráday utcában a pécsi és a villányi, a Liszt Ferenc téren a balatoni, a Mikszáth téren az alföldi, a Falk Miksa utcában a tokaj-hegyaljai, a Bartók Béla úton az etyeki, a Király utcában pedig az egri borvidék termelői kínálják boraikat.

A Falk Miksa utcában és környékén például a Disznókő Pincészet, a mádi Bodnár Sajtmanufaktúra, valamint a Tokaji Borecet Manufaktúra tart kóstolót, de több galéria is borokkal várja a betérőket. A Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca a borok és finomságok mellett családi programokkal, gólyalábasokkal, tűzzsonglőrökkel, a Noé Állatotthon állatsimogatójával várja az érdeklődőket.

A Liszt Ferenc téren az éttermek előtti teraszok kínálnak az italok mellé borkorcsolyákat és zenei programokat, míg a Bartók Béla út etyeki bormustrának ad otthont.

A Ráday utcában borbemutatókon, borvacsorákon ismerkedhetnek meg a vendégek mások mellett a Vylyan, Vesztergombi József, Gere Attila és a Zwack Izabella borkereskedés tételeivel. A Király utcában és környékén lesznek egri palotajátékok, vezetett séták és a borok mellett több vendéglátóegységekben sajtkóstolás is.

A rendezvény helyszíneit töklámpások jelzik; a részletes program a http://bevasarloutcak.hu/esemenyek/ honlapon érhető el.