Benzinvérű időutazók éves gyülekezete

Budapest szívében, Zuglóban, a Budapesti Olimpiai Központ területén van az a csodálatos bringapálya, amiről sokan nem is tudnak. Pedig a több mint 100 éves Velodrom Millenáris már önmagában is egyedi látvány, hát még akkor, ha ott múltidézés gyanánt klasszikus autók, motorok és kerékpárok köröznek – mint teszik azt július 19-én!

Azokhoz az autós-motoros rendezvénykehez, amelyek nem csak statikus kiállítások, nagy szabad térre van szükség, mivel ezeknek a tárgyaknak a fő funkciója a helyváltoztatás. Ráadásul a járművek még hangosak is, főleg a régebbiek. Emiatt az autós események többnyire a városokon kívül, versenypályákon és repülőtereken zajlanak le, hiszen a legtöbb mai embernek a gépek látványa és hangja már csak kellemetlenség, amelyet minden nap „élvezhetnek”, de semmiképp sem olyan dolog, ami miatt érdemes kiöltözni.

Goodwood Festival of Speed és Revival Meeting
Charles Gordon-Lennox, Earl of March and Kinrara, röviden Lord March egy angol milliomos, a gépek szerelmese. Először 1993-ban szervezte meg a Festival of Speed-et a Goodwood-i birtokán, amelyet azóta minden évben megtart. Ezen a rendezvényen gyakorlatilag minden van, amit csak el lehet képzelni, és még pár dolog amit nem. A nézőket körversenyek, hegyi felfutóversenyek, kiállítások és még sok más, az autózáshoz kötődő program szórakoztatja.

Az angol nemes másik rendezvénye a Revival, amelyen kötelező a korhű viselet, valamint a rendezvényre csak 1967 előtti járműveket engednek be. A kategóriák lehetővé teszik, hogy a korban és teljesítményben körülbelül egyező veteránok igazságos küzdelmet folytassanak a versenypályán. Akit pedig ez nem köt le, a levegőben köröző muzeális repülőgépeket is megcsodálhatja. Ezek természetesen Lord March magánrepülőterén közelebbről is megtekinthetők…

Ez azonban nem mindig volt így. A 20. század elején a belsőégésű motorral hajtott járművek kifejezetten divatosak voltak, az úriemberek szívesen mentek ki különböző autó- és motorversenyekre, hogy láthassák a kor technikájának csúcsát, a bátrabbak versenyeztek is. Emiatt a versenyek nem ritkán a városban kaptak helyet, például a Népligetben vagy a Városligetben, öltönyös urakkal és kalapos úrhölgyekkel tömött nézőterek között. Napjainkban sokan az autósport fénykorának is nevezik ezt az időszakot, nem ok nélkül.

Valószínűleg ez motiválhatta a szervezőket is, amikor rátaláltak a zuglói Millenáris Sportpályára. A döntött oválpálya a mai formáját 1928-ban nyerte el, és eredetileg kerékpárversenyek helyszínéül szolgált. Mint azt mindenki jól tudja, a régi dolgokban még volt anyag. A szerkezetet kellően túlméretezték ahhoz, hogy ne csak vadul tekerő versenybicikliseket bírjon el, hanem akár autóval is lehessen rajta menni, természetesen korlátozásokkal. Ebből adódott a rendezvény alapötlete. Mivel azonban az 1930-as években nem ért véget minden, örömmel vártak minden különleges, régi járművet és tulajdonosát, a ’70-es évekig bezáróan.

Végre a hölgyek sem unatkoznak egy autós-motoros rendezvényen: az egységesen korhű, régies ruházat elvárás, ezért az egész esemény felfogható egyfajta divatbemutatónak is. Annál is inkább, mivel ha az öltözék modern, de kellőképp extravagáns és kreatív, az szintén megfelelő.

Sajnos a pálya sajátossága (és a résztvevők biztonsága) miatt a sebesség korlátozott. Szerencsére a sebességkorlát nem csigatempó, hanem 70 km/h, egyedi engedéllyel azonban még ez is átléphető.

Az első Velodrom Millenáris nem várt, elsöprő sikert aratott, mára már nemzetközi rendezvénnyé nőtte ki magát, mint magyar Goodwood. Idén július 19-én egy napra ismét visszatér az a korszak Zuglóban, amire mindenki emlékezni szeretne. Aki eljön, ezután fog is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.