A világ legjobb barna söre is ott lesz a negyedik Belga Sörfesztiválon

belgasörIdén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a belga sörök ünnepe, a Vajdahunyad várban május 31. és június 2. között. 30 belga sörfőzde 140-féle söréből válogathatnak az érdeklődők.

Aki ellátogat a Mezőgazdasági Múzeumba, többek között csapolt formában is megkóstolhatja a 2012-es évben a World Beer Awards-on világ legjobb barna sörének választott Carolus Classic-ot is. Az újdonságok mellett a klasszikusokról – Delirium, Barbar, Kasteel Rouge, Duvel, Corsendonk – sem feledkeztek meg a szervezők. Természetesen a gyümölcssörök kedvelői is az eddiginél nagyobb választékból szemezgethetnek: több mint 30 féle gyümölcssör szerepel a kínálatban az almástól a barackoson át egészen az ananászosig. A meggysörök szerelmesei idén 9 féle meggysör közül válogathatnak.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutatja söreit több, Magyarországon még ismeretlen sörfőzde. Emellett a már ismert sörfőzdék is évről évre „alkotnak” újdonságokat, amelyekből többfélét első alkalommal lehet megkóstolni. A háromnapos fesztiválon bemutatkozik többek között a Bavik sörfőzde, melynek termékei még ismeretlenek a magyar közönség többsége számára. A díjnyertes főzde több különlegességet is hoz: a híres Petrus apátsági söröket, valamint a világ első rosé sörét, a Wittekerke Rosét, amelyet 2011-ben Európa legjobb gyümölcssörének választottak. A Sint-Pieters főzde Steenbrugge apátsági sörei is az új „fesztiválozók” közé tartoznak.

A korábbi évekhez képest jóval nagyobb helyszín lehetővé teszi, hogy a sörfőzdék standjainál kiválasztott söröket a múzeum emeleti szintjén, zene mellett fogyasszák el a nyugodtabb környezetre vágyó vendégek. Lehet kóstolni a belga apátsági és eredeti Trappista sajtokból, sonkákból, kolbászfélékből valamint csokoládékból is.

A fesztivál pénteken délutántól vasárnap estig várja a látogatókat (nyitvatartás: péntek: 17:00-22:00, szombat: 12:00-22:00, vasárnap: 12:00-20:00) A 4 000 forintos belépőjegy teljes összege „lefogyasztható” 4 pohár (2 dl/pohár) bármely, a helyi kínálatban szereplő sörből. A belépő emellett tartalmaz egy erre az alkalomra készített, egyedileg logózott belga sörös üveg poharat is. Újratöltésre, valamint márkázott ajándéktárgyak vásárlására egyaránt van lehetőség.