Ásványfesztiválra várják az érdeklődőket Rudabányán

rudabanya_varosnapi_meghivo_428Ismét ásványfesztiválra várják az érdeklődőket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudabányán a hétvégén – mondta a rendezvény szóvivője.

Vályi Zsolt kifejtette: a kisváros önkormányzata augusztus 30-án, pénteken rendezi meg a II. Nemzetközi Ásványgyűjtő Fesztivált.

A tavaly életre hívott rendezvény idén is várja az ország minden részéről azokat a lelkes ásványgyűjtőket, akik „nem restek a kijelölt terepen, saját kezűleg összegyűjteni a Rudabányán megtalálható számos ásvány közül a nekik tetszőket” – mondta.

Az ásványgyűjtés mellett ásványkiállítás és -börze, vásározók, kifőzdések és kulturális programok is várják az érdeklődőket, koncert is színesíti a programot. A rendezvény tiszteletére számos tárlat – köztük bányászati- és ásványkiállítás, valamint gobelinkiállítás – látható majd.

A fesztiválhoz kapcsolódva augusztus 31-én, szombaton a Városünnepre is várják az érdeklődőket Rudabányára. Egész nap ingyenes programok, kulináris élvezetek, kirakodók, mutatványosok és koncertek várják a kilátogatókat. A programot különleges tűzijáték zárja. (MTI)