Adománygyűjtő futás Dévától Budapestig

Adománygyűjtő futást rendeznek június 23. és 27. között Dévától Budapestig a Böjte Csaba ferences szerzetes vezette dévai gyermekotthon lakóinak megsegítésére.

Az adománygyűjtő váltófutáson előzetes regisztráció után – www.devabudapestfutas.hu – bárki részt vehet. Magyarországon 13 helyszínen lehet bekapcsolódni a programba, Erdélyben az öt kilométeres dévai szakaszra, továbbá Lippán és Aradon is lehet csatlakozni, akár egy kilométeres szakaszra is.

A résztvevők június 23-án 10 órakor startolnak Déván és június 27-én érnek célba – a Mozgás Éjszakája rendezvény nyitópillanatára időzítve – a budapesti Hősök terén – közölték a szervezők.

A tájékoztatás szerint Kropkó Péter hatszoros Ironman-győztes, négyszeres Strongman Japán-győztes, tizenkétszeres triatlon magyar bajnok is ott lesz azok között, akik június 25-én délben átfutnak a román-magyar határon. Több mint félmaratoni távot fut ezen a szakaszon Kovács Áron műsorvezető, valamint a szervező Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának több munkatársa.

A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kínálja majd a frissítőt azoknak a futóknak, akik az 500 kilométeres váltófutáson a Turnu és Battonya között húzódó román-magyar határt átlépve magyar földre lépnek. Az öt napos futás előtt és alatt végig lehet adományt felajánlani Böjte Csaba „gyermekeinek”, többek között a 13600-as telefonszám 20-as mellékének hívásával.

MTI