A magyar dal napja: Békéscsaba száznapos fesztiválját is lezárja

magyar_dal_napjaBékéscsaba háromnapos programmal zárja a száznapos nyári köztéri fesztivált szeptember 6-8. között. A Hagyományok Tere Csabai Nyárzáró Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál után ünnepli a város a magyar dal napját.

A magyar dal fővárosa cím az idei évszámmal kiegészítve örökre a városé marad. Békéscsaba ehhez méltó fesztivállal zárja le a nyári programsorozatot, amelynek keretében a megújult köztereken száz napon át voltak rendezvények – mondta Vantara Gyula (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón.

A városvezető kitért arra, hogy Békéscsaba lakosságának széles rétege ismerhette meg három hónapon át a település gazdag kulturális értékeit, tehetséges prózai és zenei előadóit és fiatal diákművészeit. Hangsúlyozta: a sikeres nyár a helyi civilek, az önkormányzat és a helyi művészek összefogásának köszönhető. A rendezvények látogatottsága a vártnál is magasabb volt, a vonzóbb programokon több mint húszezer ember vett részt, a kisebb rendezvények látogatottsága is négy-ötezres volt.

A jövő hétvégi háromnapos fesztivál szeptember 6-án pénteken este a Békés megyei Szimfonikus Zenekar nagyszabású operettgála műsorával kezdődik. Másnap tartják meg a Csabai Blueskert Fesztivált, amelyen fellép Török Ádám és a Mini, a Kölcsey Szabolcs és Varga Ádám Akusztik Blues duó, a Borsodi Blue Trió Tátrai Tiborral, Pribojszki Mátyás, valamint a Póka Egon Experience.

A magyar dal napján, szeptember 8-án vasárnap a programok délután kezdődnek. Fél háromkor a Szent István téri nagyszínpadon a Magyarország együtt dalol című produkció nyitja meg az egész országban zajló magyar dal napja rendezvénysorozatot: a csabai megnyitóhoz, amelyen Presser Gábor együtt énekel a Békés megyei diákkórussal, országszerte csatlakoznak online élő közvetítés segítségével. Este a Békéscsabáról származó Hevesi Tamás ad koncertet a Békés Banda és a Balassi Táncegyüttes közreműködésével. (MTI)