18. Európai Bordalfesztivál Villányban

„A borban öröm, barátság és dal van” – szól egy régi magyar mondás. Ebben a szellemben gyűlnek össze évente Európa jeles férfikórusai, zenei együttesei, hogy a világszerte egyedülálló bordalfesztiválon adja át azt a páratlanul gazdag zenei kincset, amelyet a szőlő s a bor ihletett. A kórusok, zenészek és táncosok előadásában megszólaló bordalok és a Villányi borvidék híres borai nagy élményekben részesítik a vendégeket a 18. Európai Bordalfesztivál rendezvényen.

Kétszáz férfi énekes dicséri dalban a bort a 18. Európai Bordalfesztivál rendezvényen, amelyet szeptember 26. és 28. között tartanak Villányban és Pécsen.

Az a 18. Európai Bordalfesztivál rendezvényen többek között az olaszországi Coro de Iddanoa, a finnországi Joensuum Mieslaulajat, a svédországi Poliskören Stockholm, az ausztriai Vivat Cantus, valamint a Veszprém Város Kadarkara, a Bartók Béla Férfikar és a Zengő Együttes vesz részt.

Szeptember 27-én délután fél öttől a pécsi Kodály Központban rendezik a 4. Villányi Prémium Bormustrát, ahol 18 borászat mutatja be kiemelkedő minőségű cabernet franc borait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük